En digital plattform för revisorsprovet våren 2025

Revisorsinspektionen har tecknat avtal om en digital plattform inför provet för revisorsexamen våren 2025.

Den nya provplattformen kommer att ge möjligheter till ökad kvalitet och effektivitet. Manuella steg försvinner och  hanteringen  mellan tentanderna, Revisorsinspektionen och provkonstruktören blir säkrare och smidigare.

Med en digital plattform kommer provet också kunna ges  på flera platser i landet. Provet kommer att genomföras på lånedatorer och inte som i dag på egna datorer. Myndigheten bedömer att förändringarna ger mer likvärdiga förutsättningar för tentanderna vid provtillfället jämfört med hur det kan vara i dag.

Med införandet av ett digitalt prov ansluter sig Revisorsinspektionen till flera andra myndigheter och organisationer som redan har genomfört liknande förändringar i sina processer för examinering.

Under hösten kommer Revisorsinspektionen att testa den nya plattformen och, om allt går enligt planerna, kommer det första provet i plattformen att genomföras 2025. I samband med testningen kommer myndigheten att ta ställning till vilka hjälpmedel som ska vara tillgängliga vid provet.

Mer information om utvecklingen kommer löpande att publiceras på Revisorsinspektionens webbplats.